Monday, July 8, 2013

Nak baby~

2bulan saya kecewa bila tiap kali period...saya penah sekali guna UPT...ya Allah punya la excited nak cuba..padahal baru ja 2 ari lambat period...baru ja kecewa dengan stripe UPT 1 line ja..esoknya saya period...ni adalah bulan ketiga saya menunggu...fuh!!susah juga nak ada baby ni ya.....hahahaha...my collegue ada tanya..dia ni jenis makcik2 mulutnya walaupun dia seorang jantanzzz..u know what i mean.. =P sebok tanya saya da ada isi ka belum....bila saya jawab lom lagi,leh plak dia komen lambatnya...ewah2,ingat nak ada baby ni main tekan suis camtu ja ka??...puffff!!!Tapi orang kata...xpa,honeymoon lama ckit...hurmmmm...betul jugak!kikikiki......

Sejak kawen dan ditambah pula ternanti2 tiap bulan bila la nak pregnant...hati saya jadi sakit gila2 kalau dengar cita orang buang anak la..gugur anak la...ya Allah! kejam gila!!!rezeki dari Allah..insan yang xtau apa dibuat sebegitu rupa!!!....lagi bagus mamfus orang kejam macamni!!!...ergghh...saya plak yang emo!

Walaupun awal lagi usia perkahwinan kami..erm....br 3 bulan kot....tapi kami sebenarnya tak sabar2 nak ada anak sendiri..ditambah lagi dengan suami yan memang suka budak2~klu ada bintang..dia leh dpt 10/10 tapi kalau sy..5/10 ja kot..lol~


 Ni gambar Angga...customer tetap kami..umur beliau baru 6tahun..hahaha...dak ni selalu ikut mak dia yang keja kat kedai sebelah...kedai kami ni dah jadi umpama nusery...Angga dah jadi fav my husband..kemana saja bawak Angga..rasa macam anak angkat la plak...mak dia plak trust gila kat pasangan comel seperti kami ni.. =p mana taknya..husband siap bawak Angga bila hantar saya balik umah....pastu join kitorang p pasar malam...yang best pasal budak ni...dia pandai jaga diri...tak mengada2 macam budak yang saya selalu jumpa...huahuahua...kalau offer apa2 makanan pun dia xnak..kalau amik pun..amik ckit ja....yang sweetnya tu bila kami pasang movie tengok kat kedai,ada scene Kissing....Angga cepat2 tutup mata!hahaha...Who does dat nowadays????sejuk perut mak dia mengandung...nanti nak ajar anak kita gitu la...=P jaga pandangaaaaan.... =))))))

termembebelzzz la pulak pasal dak comel ni...tu ja la entry kali ni....jumpa lagi kawan2....daaaa~ Assalamualaikum!

9 comments:

  1. igt neesa je kecewa tiap2 bulan..ni k.el ni dah beranak 3 pun kecewa ok tiap2 bulan..kdg2 rs perut tendang2 kunun2 igt ada bb bhahaha..pas2 rs semacam pening2lah..rs nak muntah lah igt kan peknen..tgk2 aik period mai pulakk adoiyaiii..k.el lau ada rezeki nak sorg je lagi..tp lau rezeki k.el takat tiga je redha je lah

    sabarlah neesa..insyallah ada rezeki tu cuma lambat n cepat je k...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. waaa!!masih menanti yg keempat rupanya!!hehehe...
      erm...tul tu kak...sabar...sabar..dan sabar in shaa Allah ada rezki...

      Delete
  2. Xpe jgn putus asa teruskan berusaha..mcm akk dulu sebulan lepas khwin terus lekat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wa..tahniah!!murah rezeki akak~ =D

      Delete
  3. Sabar banyak2 je sis..
    InsyaAllah akan menyusul tu.. kakak dulu pun begitu.. 2 tahun menunggu baru ada Pa'e.. berdesing telinga tiap kali org tanya.. sakit hati jg.. tapi sabar jak..
    usaha tangga kejayaan...hehe:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. 2tahun??waa...sy yg 3bln ni pon xsenang duduk..adeh...sabar3..btul tu..usaha tgga kejayaan! =D

      Delete
    2. hehehe..sabar byk2...
      tu lah..kena tahan telinga tau sis..
      skrg ni pun org sibuk plak tanya..bila Pa'e mo ada adik..bkn ndak mau, tapi Allah blm bagi..adoiii tekanan tau...hehe

      Delete
  4. Belum masanya..In Shaa Allah akan tiba rezeki anak tu.Doa banyak2 di bulan yang penuh berkat ni.Moga Allah terima doa neesa .

    ReplyDelete
  5. insyaAllah sampai masanya nanti. saya paham ape yang awak rasa, sbb saya pun pernah rasa. usaha doa dan tawakal tau. ape yang saya boleh share.

    1) jangan terlalu berharap akan hadirnya baby (walaupun memang dlm hati mmg la nk sgt kan, paham2) tapi buat relaks je insyaAllah dia dtg sendiri dalam keadaan kita tak memikirkan pun.

    2) jangan stress.. kadang kita dh lekat tp bila stress terlampau boleh gugur

    3) klu blh elakkan naik moto sbb kdang kita tatau rahim kita kuat atau x. blh jadi dh lekat dan kita tatau tp kita naik moto gegar2 semua dan janin jatuh sbg period.

    4) jaga makan dan jangan makan ais batu yg kita oder minuman berais kat kedai tue.

    byk lagi sebenarnya rasa mcm saya ada share kt entry nt sy godek2 cari bg kt awak blk ek

    5) haaa lagi satu. nie pesan dokte. masa bersama suami jgn terlampau kasar. u know what i mean right? semgoa berjaya :D

    ReplyDelete