Sunday, October 6, 2013

ufff!!!!

Rasa macam baru bangun dari tidur....saya selalu fikir kehamilan dan peranan saya sebagai isteri menjadikan saya seorang yang baru...pergerakan saya terbatas..memang itulah lumrahnya bila begelar ibu dan isteri bukan?...tapi apa yang saya sedar hari ni...semua tu cuma alasan...saya yang bataskan pergerakan saya sehingga saya fikir tiada lagi yang paling tinggi boleh saya capai sekarang ni.

Saya masih boleh pergi jauh..lebih dari sekadar..duduk main game candy crush sambil tunggu masa berlalu jadi esok! Saya rasa macam buang masa sedangkan saya boleh buat lebih baik dari apa yang ada sekarang. Biarlah tiada yang menyokong,mendorong...kewangan  bukan segala2nya tapi segala2nya perlukan wang..in the end wang bukanlah segala2nya!...

At this point, im asking myself what i really want??..i dont really have an answer for that...saya cuma fikir saya nak ubah keadaan sekarang..rutin sehari-hari yang sama tapi hasilnya tiada...saya rasa makin hari makin hilang ruang saya....tiada ruang di dapur..tiada ruang di ruang tamu...yang ada mungkin cuma tandas dan bilik tidur ja...bahkan rasa ruang masa 24 jam utk diri sendiri pun tiada yang saya penuhi dengan sepenuh hati.. memikirkan kalau saya terlalu ikutkan hati nak buat tu ini....pasti akan memberi kesan orang sekeliling saya...

Nampaknya saya masih belum boleh menyesuaikan diri...saya masih dihantui kehidupan saya yang dulu,yang  tidak terikat dengan menjaga terlalu ramai orang...dulu saya hanya menjaga diri sendiri.bila terlalu besar harapan, saya jadi tercungap-cungap..bilakah pula masa untuk saya mengantung harap...bukankah semua kita saling bergantung?

im done membebel for today!...

will come for more!!=P


5 comments:

 1. Slow2 lah sis..
  mgki nmasih kejutan di alam perkhawinan tu..kak dulu2 awal2 khawin kuat bergaduh tau..ada jak yg mo dibebelkan dgn abg...smpai lah kak preggy perangai kak berubah lbh baik..haha..
  pelan2 sesuaikan diri ya. insyaAllah boleh...:)

  ReplyDelete
 2. dah kenapa ni
  apa masalahnya
  ni dok berdua or ngan parents?
  xpelah buat ape yg neesa suka
  jgn stress2 ok..jgn moody2
  tgh preggy emosi kena jaga k
  tc

  ReplyDelete
 3. slow2...
  nanati dah lama-lama okay la tu..
  be happy k...^_^

  ReplyDelete
 4. kadang orang mengandung nie mudah diganggu emosi. banyak2 istighfar ye sayang. insyaAllah nanti mesti dah terbiasa. sekarang kan baru lagi. saya dulu pun macam tue. ;)

  ReplyDelete