Monday, February 25, 2013

Entry huru hara

Makasih yang komen entry2 saya!....komen2 anda  saya andaikan seperti my morning newspaper ja..tiap pagi check tengok..same goes to ur entry!...dalam kepala ni ada ja komen entry kome tapi internet ni lembap bebeno!...stress teman menunggu loading...huhu...

Asyik2 post gambar...sekali sekala teringin nak taip laju-laju kat keyboard.cambest kononnya.Hahaha.

Saya sekarang ni makin nak dekat kawen..makin jadi unta malas di padang pasir.Hari-hari cam bosan.Waktu keja tu ok la juga..jumpa gak kawan2..tapi bila dah balik rumah..ya Allah, bosan gila.bosan nak mati hidup semula pon ada!..Maklumlah...saya stay sorang2...kampung nun 2jam perjalanan jauhnya...

Ni la rutin kehidupan saya sebagai seorang yang bujang...pegi keja..sibuk jalan sini..balik rumah..tegolek depan laptop..dah bosan main laptop..p baring kat katil..letak kucing atas perut..potpetpotpet dengan kucing jap..sambung online balik...pastu dah boring..lari balik p katil..belek2 buku...bosan belek buku..potpetpotpet dengan kucing...kucing minta makan ja tau.Jalan p dapur, kucing kejar..melilit kat kaki..saya pulak yang nak tersadung..marah2 kucing sket..bukak peti ais..ambik makanan kucing..suap kat mulut depa satu2..ok,tipu..tak suap pun.letak ja kat pinggan.makan sendiri ok?..

Kadang2 tu dah bosan sangat..termenung memikirkan..lagi 4minggu dia nak mai sini...dia akan tinggal dengan saya...akankah saya bosan begini..akankah dia bosan stay dengan saya...nama ja bercinta 8 tahun..tapi saya masih tak biasa nampak dia hari2...adoiiii....nampak dia setahun sekali...kadang2 tu ber'skype' ngengade...betoi ka saya nak kawen dah ni??...cam tak caya pun ada....

Tadi masa punch card nak balik..saya terbaca kat notice board ada ditampal AJK untuk Kem Kepimpinan..saya tercari2 nama saya..eh,tak jumpa..happy jugakla..maksudnya saya tak la bertugas..tapi sekali double check..rupanya2 dorang dah tukar nama saya jadi "Puan!"...patutla tak jumpa...saya memang cari nama yang ada "Cik" di depan ja...hampeh!haha..

Apa2pun...saya harap itu adalah doa..dan usikan kawan2 pasal nak kawen ni juga sebagai satu doa...yer la...orang kata saya nervous,kena control makan nanti baju tak muat..kulit kena jaga jangan berjemur,kadang2 saja p pegang bantal masa tengah shopping dengan kawan pun dah kena usik.."aik,buat persediaan ka tu"...adesss!

saya memang ada perancangan untuk masa depan..tapi hanya Allah yang menentukan sebab Allah lebih mengetahui....di saat kita mempersoalkan kenapa..jawapan hanya akan hadir bila sudah tiba masanya..itulah dinamakan hikmah...

7 comments:

  1. Semoga semuanya di permudahkan ya sis..
    nnti dah berdua hilang semua kebosanan tu..hehe..
    InsyaAllah ada sudah teman hingga ke akhir hayat...amin! :)

    ReplyDelete
  2. cam mn lah lagu cite neesa dah kawin...xsabaq nak dgr cerita yg bahagia gitu...haii cepatlah k.el lak xsabaq kahkahkah

    ReplyDelete
  3. insyaAllah semuanya akan berjalan lancar. doa bebanyak bagi hati tenang ye. sonok tau tak tinggal dengan suami nie. hepy untuk awak yang boleh tinggal sebumbung dengan suami boleh tengok muka suami hari2. saya nie weekend jela boleh nak duduk merap dengan dia pun huuu

    ReplyDelete
  4. mehla kalo nk bajar fotografi cara wak.. tapi kena ade kamera dslr yee.., ehhEe

    ReplyDelete
  5. saya punye hidup bujang lebih kurang la..
    blk sek rehat pastu pegi sek blk utk latihan sukan.
    mlm dinner pastu bukak laptop on9 jap dan tido..haha

    ReplyDelete
  6. mudah-mudahan semua bahagia :-)

    ReplyDelete